Kupujete ojetinu? Tesla možná není ta správná volba

Originál článek publikovaný na: Kupujete ojetinu? Tesla možná není ta správná volba

Ve srovnání spolehlivosti ojetých aut skončila Tesla na třetí příčce od konce Mezi nejnovějšími auty skončila Tesla na 14. místě ze 30 Nezávislý magazín Consumer Reports věští podobně nedobrou budoucnost i novým modelům Tesla se stala symbolem elektromobility. Automobilka Elona Muska vznikla už před neuvěřitelnými 21 lety. Nejprve světu vzala dech se svým famózně rychlým…

To je jak článek z dezinformačního webu AutoLživě nebo AutoForum. Přesně ve stylu:

Vědec: “Celý můj výzkum je úplně k ničemu, pokud není zasazen do odpovídajícího kontextu.”
Média: “Vědec přiznal, že jeho výzkum je k ničemu”

10-15 let starý elektromobil je z hlediska rozvoje elektromobility něco jako Volha “Carevna” z roku 1954. Tedy pravěk. Věta: “Je přitom možné, že stejné patálie potkají časem i novější modely, které se vyrábějí a prodávají teď.” je těžká manipulace - možné je samozřejmě i to, že vás zítra přesně ve 12:28 trefí meteorit mezi oči, ale s ohledem na vývoj tohoto nejprodávanějšího auta na planetě a zkušenosti z ním z posledních cca 3-5 let je to asi tak stejně pravděpodobné.

Ukažte mi 10-15 let staré spalovací auto, které nemá stejné mechanické problémy jako auto elektrické. Co se týče metodiky měření brždění, tak je více než zřejmé, že tato je zcela odlišná u elektrických a spalovacích vozů, když elektrické vozy brzdí z 90% motorem (tedy rekuperací - kdyby to uměla spalovací auta, vracelo by se jim přitom palivo do nádrže). Aby to porovnání bylo férové, muselo by se u elektromobilu testovat NOUZOVÉ BRŽDĚNÍ.

2 Likes