Konec pirátění aplikací nebo obcházení omezení? Google má fígl, jak vynutit stahování z Obchodu Play

Originál článek publikovaný na: Pirátění aplikací možná končí. Novinka od Googlu však může ovlivnit každého

Google má nový způsob, jak vynutit stažení aplikací z Obchodu Play Play Integrity API mohou využívat i vývojáři třetích stran Pokud je appka nelicencovaná, mohou zobrazit výzvu, kterou nelze obejít Nechce se vám platit za mobilní aplikaci a hru? Jděte na APKMirror nebo jiný portál a stáhněte si ji zcela zdarma. Tak tento postup už…

Neni tohle přesně věc, kterou EU zatrhla Applu? Nemožnost využít alternativní store?

1 Like

Google tímto ale nezakazuje alternativní obchody s aplikacemi (typu Epic Games Store) a současně ani vyloženě nezakazuje sideloading. Jen vývojářům poskytuje nástroj, jak to v případě jejich aplikace omezit.

Stáhnut si to z alternativního zdroje je každého právo nikdo mi nemůže přikazovat že to musím stahovat jen z oficiálního google play a už to aktualizovat je to samé

1 Like

Přesně tak a stejně to půjde obejít vždycky. No stres

2 Likes

Alternativne obchody budu samozrejme fungovat aj nadalej. Budu obmedzene stranky ako ApkMirror a podobne alebo budu obmedzene aplikacie na takychto strankach

Pokud si chci aplikaci koupit tak si ji stáhnu z webu a je mi jedno jestli je crecknutá nebo ne, jelikož některé placené aplikace pokud chce člověk vyzkoušet si ji musí koupit tak to řeším tím že si to stáhnu vyzkouším a pokud mi za to stojí tak si ji zaplatím

1 Like

No jasne. Chapem. Ja mam tiez niektore apky mimo Obchod Play

1 Like

Začalo mi vyskakovat toto upozornění při použití app Bottom Quick Settings. Háček ale je, že ji mám koupenou v Play, a při pokusu o nové stažení mi ji obchod ani nenabídne - neexistuje. Velice příjemné :face_with_symbols_over_mouth:

2 Likes

Přesně, také mám pár Apps z alternativního obchodu. Vím že to Google play nepodporuje. No a co??? Nemůžou mi zakázat stažení a nutit třeba něco placeného. Nač je mi YT premium když jsou alternativy… Co nechci, neplatím když to nevyužívám naplno.

1 Like

Ještě dávno před touto funkcí se mi stalo, že jsem chtěla aktualizovat MP3 přehrávač z play a on tam nebyl. Velice dobrý, malá paměť, tag editor, trimmer… Rychle jsem našla nový a lepší. Používám ho minimálně 5 let.