Originál článek publikovaný na: Pirátění aplikací možná končí. Novinka od Googlu však může ovlivnit každého
Google má nový způsob, jak vynutit stažení aplikací z Obchodu Play Play Integrity API mohou využívat i vývojáři třetích stran Pokud je appka nelicencovaná, mohou zobrazit výzvu, kterou nelze obejít Nechce se vám platit za mobilní aplikaci a hru? Jděte na APKMirror nebo jiný portál a stáhněte si ji zcela zdarma. Tak tento postup už…
Konec pirátění aplikací nebo obcházení omezení? Google má fígl, jak vynutit stahování z Obchodu Play
Neni tohle přesně věc, kterou EU zatrhla Applu? Nemožnost využít alternativní store?
Google tímto ale nezakazuje alternativní obchody s aplikacemi (typu Epic Games Store) a současně ani vyloženě nezakazuje sideloading. Jen vývojářům poskytuje nástroj, jak to v případě jejich aplikace omezit.
Stáhnut si to z alternativního zdroje je každého právo nikdo mi nemůže přikazovat že to musím stahovat jen z oficiálního google play a už to aktualizovat je to samé
Přesně tak a stejně to půjde obejít vždycky. No stres
Alternativne obchody budu samozrejme fungovat aj nadalej. Budu obmedzene stranky ako ApkMirror a podobne alebo budu obmedzene aplikacie na takychto strankach
Pokud si chci aplikaci koupit tak si ji stáhnu z webu a je mi jedno jestli je crecknutá nebo ne, jelikož některé placené aplikace pokud chce člověk vyzkoušet si ji musí koupit tak to řeším tím že si to stáhnu vyzkouším a pokud mi za to stojí tak si ji zaplatím
No jasne. Chapem. Ja mam tiez niektore apky mimo Obchod Play
Začalo mi vyskakovat toto upozornění při použití app Bottom Quick Settings. Háček ale je, že ji mám koupenou v Play, a při pokusu o nové stažení mi ji obchod ani nenabídne - neexistuje. Velice příjemné
Přesně, také mám pár Apps z alternativního obchodu. Vím že to Google play nepodporuje. No a co??? Nemůžou mi zakázat stažení a nutit třeba něco placeného. Nač je mi YT premium když jsou alternativy… Co nechci, neplatím když to nevyužívám naplno.
Ještě dávno před touto funkcí se mi stalo, že jsem chtěla aktualizovat MP3 přehrávač z play a on tam nebyl. Velice dobrý, malá paměť, tag editor, trimmer… Rychle jsem našla nový a lepší. Používám ho minimálně 5 let.