Komentář: oveček je stále více! Může Android zvrátit trend?

Originál článek publikovaný na: Komentář: oveček je stále více! Může Android zvrátit trend?

V roce 2023 se Apple stal největším výrobce mobilních telefonů na světě Samsung po mnoha letech klesl na druhé místo, na trůn se ale bude chtít vrátit Úspěch společnosti Apple není dobrou zprávou pro Google, musí posunout Android kupředu Samsung a Google jsou stále větší kamarádi a ve světle změny na pozici mobilní jedničky na…

Pokud na iOS přejde nějaký Geek, má pro to asi racionální důvod. Pokud chce iPhone patnáct (či méně) leté děcko, které neumí odeslat ani e-mail (nevím co je ve škole na té informatice učí :roll_eyes:) je to jen otázka prestiže. Chtějí se vyrovnat svým spolužákům z bohatších rodin nebo infulencerům nebo obojí.
Ano, jsem Androiďák. O iOS jsem jen tak lehce škrtl, když strejdovi a tetě vnoučata vnutila iPhony a oni chtěli po mě radu co a jak. Takže jsem si s tím nějakou hoďku hrál, na ledacos jsme přišli (i pomocí Googlu), ale že bych na to chtěl přejít? To ne. Ano, něco tam je lepší, ale i naopak, takže extra důvod k přechodu mi to nedává. Hlavně proto, že nepotrebuji nikoho “oslňovat”, že jsem “lepší člověk” než jiní. A myslím, že normálním lidem je to fuk.

Taky jsem Androiďák, jak jinak. Ale do té doby dokud, se Androidu nepodaří vybudovat obdobný ekosystém propojení skrz různá zařízení a dosáhnout obecné prestiže (hlavně u mladých) bude mít Apple pořád velkou šanci. Mě osobně to smysl nedává, že iPhone je mezi mladými tak cool, ale prostře musím přijmout fakt, že je.

A co si budeme nalhávat, lidí nejsou moc racionální bytosti, i když si to sobě většina myslí. Řídí nás především emoce a pudy. Takže když je něco cool a já chci být in, jdu po tom :).

iOS je in a myslím že posledních pár verzí je i použitelných. Co se tyče HW tam na tom tak dobře není například ohebný telefony tam jim ujel vlak mám Folda a za mě je super!! i když je samozřejmě tato technologie náchylnější na poškození

A v čem byl či je pro Vás problém Snapdragon například v Samsunzích?

Měl jsem blackberry. Potom Huawei p20pro a nyní Samsung S22. V práci jsem nafasoval Apple a iPad. Totální chaos v nabídce nastavení, neintuitivní systém, kde kolikrát nevím, jak dát zpět v aplikaci, věci které jsou pro android automatické, u apple nejsou. Diky bohu, že jsem za ten předražený krám nezaplatil já, ale dostal jsem to v práci a zkušenost mi dala zapravdu, že si jabko nekoupím nikdy. Nelíbí se mi výše napsané, ale taky cenová hladina, přístup výrobce, kde casto blokuje společenské očekávání - jednotný konektor, nabíječka není součástí balení, čím je starší baterka, tim vice se automaticky iphone bude zpomalovat a podobné poprasky, jako že je v pořádku, když se telefon v rozmezi teploty okolo 0C vypne, aby chránil baterii. Z takoveho telefonu bych si chtěl volat tisnovou linku v zimě na horách… Jabko nikdy.

1 Líbí se