Originál článek publikovaný na: Krvavá lázeň pro české weby? Google vypustil AI vyhledávání v češtině!
Reklama AI Overviews ve vyhledávání Google se rozšiřují do více než 200 zemí, včetně Česka Google nasazuje upravený model Gemini 2.5 specificky pro AI Overviews, který zvládá složitější otázky Otázkou zůstává, jak na tento nástroj zareagují online média po celém světě Google během své vývojářské konference I/O 2025 oznámil významnou expanzi svých AI Overviews (AI…
Zamyšlení: Pokud to takhle půjde dál, tak časem bude mít mobil pouze jedinou ikonu. Ikonu na AI. Vše se řekne hlasem a AI bude sama fungovat skrze všechny aplikace, popřípadě už aplikace ani nebudou potřeba a tak zanikne Google Play.
Ano, to je dost pravděpodobný scénář.
Nejhorší představy se lidstvu brzo splní už budeme tak závislí že nebudeme mít možnost něco dělat sami
Jako upřímně, tohle čekám že bude. To bude ta AI. Ne tyhle chat vyhledávací boti… Pro mě AI je ta, kde když hodím telefon na stůl a budu se rychle oblékat, tak řeknu napiš Karlovi, že přijedu na náměstí, ivete napiš, že ji cestou vyzvednu. Ale najdi mi spoj kdy mi to jede že sídliště, a dopis kdy ji vyzvednu a jakým busem pojedu, jemu v kolik tam budeme. A až odejdu, zhasni za mnou světla (mám všechny světla na Google Home), zatahni rolety, vypni mi počítač…
Tohle chci po AI… Vyhledávací chat bot není AI.
Až to bude, tak stejně si stále budeme sami zavazovat boty, otvírat pivo i utírat zadek.