Originál článek publikovaný na: Google nechce, abyste tohle věděli: Pixel 10 večer fotí i natáčí hůř než předchůdce
Google Pixel 10 překvapivě fotí hůř v noci než předchozí Pixel 9 Hlavní fotoaparát má menší 1/2″ senzor oproti 1/1.31″ v Pixelu 9 Kompenzací je konečně přidaný teleobjektiv s 5× optickým zoomem Google Pixel 10 přináší něco, po čem fanoušci základního modelu volali od Pixelu 6 – teleobjektiv. Jenže za tuhle radost si Google účtuje…
Pixel 8 má stejný hlavní fotoaparát jako Pixely 9, nebo Pixel 10 pro/XL , takže i tam přechod na základní Pixel 10 bude znamenat horší fotky.
Nejen Pixel 8 má stejný foťák. Už pixely 6 a 7 měly 1/1.31” sensory, pixel 10 je krok zpátky pro všechny.
Osobně mě výsledky foťáku nemile překvapují i u pixelu 10 pro. Už loni byly stížnosti v redakcích, že jsou fotky a hlavně video z podivného důvodu horší než u pixelu 8/pro. Letos to nevypadá na zlepšení, MKBHD je velký fanoušek pixelů a fotky ho vůbec neohromily, především teleobjektiv.
Je smutné, že google radši investuje do vývoje píčovin jako photo coach, než do skutečného pokroku ve fotkách/videu.
No já jsem dlouho zvažoval a vybíral a je to třetí den, co mam Pixel 10 256gb a je to pohoda. Fotky, které jsou zobrazeny na té recenzi musely být vytvořeny s hodně zamazanym fotakem.
Obecně jsem byl připraven na daleko horší výsledky než telefon reálně podává.
BTW rozhodoval jsem se mezi Pixelem 9 pro a 10 std a nakonec jsem rád. G5 je vypadá skvělý chipset. Baterku šetří, netopí a onboard zvládne dost AI a, co dělá onboard je extrémně rychlé.
Už, už jsem chtěl inovovat svoji P7a, ale i ta má senzor 1/1. 73” a noční fotky jsou v pohodě. No nic, počkáme na P11 ![]()