Originál článek publikovaný na: Google One VPN končí. Co bude dál? | Svět Androida
Google představil v roce 2020 vlastní VPN jako součást tarifu Google One Jednalo se o dostupnou VPN u důvěryhodného poskytovatele Letos ale služba končí. Poradíme, co dál V říjnu 2020 Google One představil VPN, která byla později dostupná na všech plánech a platformách. Společnost Google dnes oznámila, že VPN od Google One bude v nadcházejících měsících ukončena.…
Nějak vám tam chybí Proton VPN… Nejste zastánci privacy? Valná většina vámi uvedených VPN spolupracuje s vládami státu, když dostanou pokyn k odevzdání všech dat o uživatelích…
Proton VPN je fajn tip díky za něj. Kolega jistě doplní. Máš prosím někde podklady k tomu tvrzení, že většina VPN služeb, jde státům a ruku?
@pessa když ono tam chybí asi bambilion VPN, nechal jsem si vyjet nějaké nejznámější a udělal srovnání. a v prvních n nebyla. Není to určitě tak, že bychom si řekli “Proton tam nedáme, protože…”. Přidal jsem to do článku, ale nejsem schopný už garantovat na 100%, že bude sedět srovnání např. počtu serverů (mám brát nejlevnější tarif nebo nejdražší? Nechci mít cenu za nejlevnější a parametry z nejvyššího atd.)
Ohledně toho výroku o vládách a atd… to neumím posoudit. Pokud všechny ty VPN deklarují, že jedou v režimu no-log, neodvážím se to zpochybňovat. A pokud to je pravda, tak nemají co předat. A to už se nebudu ani rozebírat, proč by mně mělo vadit, když vláda dostane do rukou moje údaje; ty jsi snad spión? Já považuju VPN za obranu proti kyberšmejdům, ne jako možnost pro nelegální činnost.
V každém případě ale díky za reakci
Co sa deje s tym Googlom. Teraz spristupni AI upravu fotiek vsetkym aj ked to mali doteraz iba platiaci ludia a teraz zase rusi VPNku?
To uz vlastne neni dovod mat predplatenu sluzbu Google One lebo vsetky vyhody tymto zrusili. Ano berem ak chce mat niekto velke ulozisko dat tak si bude platit ale inak?
Souhlas, Google se i z mého pohledu v poslední době chová dost nelogicky .
Proč třeba nenapíšete, že je sice fajn pixel VPN, v Česku však nefunguje , takže úplně zbytečná věc v rámci one
@Daniel_Kyrilak na otázku “proč” se docela špatně odpovídá. Protože mně to uniklo. Díky tímto za upozornění, do článku tu informaci doplním.
Článek aktualizován o informaci o (ne)dostupnosti Google VPN v ČR
No ony ty služby Google na papíře vypadají skvěle u pixelů, realita v ČR je pak jiná, tak jako to bylo ještě rok zpátky, kdy u nás bylo nefunkční 5G pro Pixel, pak ta VPN, google asistent na pixelu v ČR prakticky nejde spustit, pokaždé při pokusu o nastavení napíše že není žádné připojení, a je jedno jestli je telefon na datech či WiFi, v ČR nebo zahraničí, stejná situace u Pixel buds pro. Jejich slavné Gemini taky v Play nejde instalovat, nepodporovaný v ČR. Aktualizace které většinou opraví nějakou chybu, ale spoustu dalších jich spustí je ještě větší katastrofa jako to bylo kdysi u Xiaomi. Snad se situace změní plánovým google store v ČR, ale jsem spíše zklamán, neumět ten telefon tak skvěle fotit už se ho zbavuju…