Google Gemini konečně mluví česky! Ale má to háček

Originál článek publikovaný na: Google Gemini teď umí mluvit česky! Popovídejte si s ním už dnes

Google Gemini přináší funkci Live také do české verze aplikace S Gemini si nyní můžete povídat v češtině, má to však své nedostatky Konverzaci nelze přerušit skákáním do řeči a hlas zní plechově Několik měsíců nazpět přišel Google s konverzačním nástrojem Gemini Live, jenž rozšiřuje možnosti mobilní aplikace úhlavního konkurenta ChatGPT. Díky němu si můžete…

Vypadá to docel a dobře, ale pořád je to o dost horší, než nabízí konkurence. Proč se pořád Google točí v kruhu a přichází s jedním polovičatým řešením za druhým? Jsem smutný :disappointed_relieved:

1 Líbí se

Gemini jak dobře začalo, tak blbě zakončilo… na některé dotazy neodpovídá úplně a dvě třetiny odpovědi mentoruje. ChatGPT v pohodě, ale nejraději mám Claude.

2 Líbí se

Mám to úplně stejně jako ty :slight_smile:

2 Líbí se

Já si nemohu stěžovat , mluvila jsem v chatu se ženským hlasem a nezněl zas tak špatně, je ale fakt , že jsem měla stereo sluchátka na uších . Třeba proto :hugs:

Český název “umělá inteligence” je naprosto výstižný, když se to nedokáže ani naučit skloňovat jména. Kaviárový tousty :smiley:

Umělá inteligence neboli AI (artificial intelligence) je obecný pojem. To že to zrovna neumí Google Gemini je věc druhá. Ale například ChatGPT od OpenAI to zvládá naprosto skvělé. Neházel bych je tedy všechny co jednoho pytle :).

Samozřejmě tam chybí “v tomto případě”. Oni sbírají data z klávesnice, konverzací, emailů a pak z nich vypadne tohle. No ještě je čeká Emma Smetana a podobné :smiley:

To jsem si pěkně naběhla, včera jsem to spustila a od té doby mají děti novou nejoblíbenější hračku a já jsem bez mobilu :smiley: :smiley: Už jsme došli od vlaků přes slony až po tanky :smiley:

3 Líbí se

Víte, co je zajímavé? Já jsem si před rokem koupil do auta takovou chytrou krabičku s plnohodnotným Android 13, která se pouze připojuje přes rozhranní Android Auto, takže na infoteinmentu vozu vidíte kompletní Android prostředí a nejste omezeni pouze aplikacemi podporujícími AA. Můžete si tedy nainstalovat libovolnou aplikaci a to včetně Google Gemini. A světe div se, od začátku mi tato aplikace v autě funguje bez problémů v češtině, takže na ni můžu mluvit česky a ona mi česky odpovídá, na žádném jiném mobilu se mi toto nepodařilo. Do teď jsem nepochopil jak je to možné, jestli je to starým Androidem, nebo tím, že se jedná o nějaký nestandardní HW. Každopádně už od počátku Gemini jej používám v autě v češtině. Je to geniální hlavně pri navigování, resp. hledání cíle, kde prostě stačí mluvit česky jako k člověku a on to krásně vyhledá a spustí na dané místo navigaci. Třeba mu řeknu “najdi mi v okolí 20ti kilometrů tři restaurace, kde dělají dobré thajské jidla, seřaď je podle hodnocení a naviguj mě k té, ke které to bude nejrychlejší cesta”.

2 Líbí se

Škoda, že při přepnutí do češtiny přestane fungovat ovládání domácnosti přes Google home. Jinak funguje celkem dobře i co se týká intonace hlasu. Musel jsem přepnout zpět do anglického jazyka kvůli ovládání domácnosti. Škoda.

4 Líbí se

Ahoj. Mohl by jsi mi naznačit o jakou kouzelnou krabičku se jedná ? Děkuji předem

To je sarkasmus, fakt, nebo kamarád :slight_smile: ?

je to Carlinkit T-BOX, kupoval jsem přímo od nich CarlinKit QCM 6115 Wireless CarPlay Android TV Ai Box For Netflix Wire – Carlinkit Wireless CarPlay Official Store

používám v Audi e-Tron a funguje to lépe, než všechny ostatní AndroidAuto/Apple CarPlay krabičky, které jsem zkoušel

1 Líbí se

na aliexpres staci vyhladat AI BOX