Originál článek publikovaný na: Chystáte se do Anglie? Od dubna 2025 budete potřebovat povolení, žádost usnadní aplikace
Spojené království (Anglie) opustila EU v roce 2020 Pro vstup bude třeba od dubna 2025 zpoplatněné cestovní povolení (ETA) Žádost je možné podat i v aplikaci na mobilu Spojené království opustilo EU před téměř 5 lety a bohužel se nám stále více vzdaluje. Jedním z projevů je nutnost cestovního povolení pro vstup, tzv. ETA (Estimated…
Super, doufám, že EU to pro občany UK také zpoplatní. Britové vládli kdysi světu, ale teď víc a víc upadají do bezvýznamnosti.
Já doufám, že ne. Protože by to jen prohloubilo ten vznikající příkop.
To je jen nějaký překlad nebo jste si tu věc opravdu dobře pročetl?
Jen jeden příklad vaší nepřesnosti:
“…Pro dokončení potřebujete … kreditní kartu…”
To je ale zjevná nepravda, resp. jen částečná informace (!)
Pravdou je, že je potřeba :
" …kreditní kartou, debetní kartou, Apple Pay nebo Google Pay…"
Více jsem v článku nekontroloval, je k ničemu, pokud obsahuje takové polovičaté informace
No vidíš a já myslel, že narážíš na ten překlep. Ale vážně, mohlo to tam být, na druhou stranu: rád se nechám poučit, ale podle mě nejde používat Google Pay ani Apple Pay bez kreditky (nebo debetní karty).
Mám vyzkoušeno, že když se jde do zbytečných detailů, velkou část čtenářů to akorát zahltí. Pro vás ostatní je u článku uvedený zdroj.
Díky za příspěvek, i když myslím, že je zbytečně ostrý.
Článek jsem aktualizoval.
Myslím, že je dost zavádějící informovat o tom, že je k tomu potřeba (pouze) “kreditní karta”…
A to proto, že existují jasné případy, kdy tomu tak opravdu je. Např. půjčovny aut apod. Tam debetní karty a jiné formy úhrady neexistují ze zjevných důvodů.
Když píšeš o takové celkem důležité věci, měl by jsi o ní psát přesně. Pokud to mělo být upozornění pro cestující.