Globální výpadek IT systémů způsobený vadnou aktualizací CrowdStrike zasáhl banky, aerolinky a další klíčové instituce. Problém způsobil modré obrazovky smrti (BSoD) a znemožnil restartování postižených systémů. CrowdStrike pracuje na nápravě a zákazníci jsou vyzváni k odstranění vadného souboru 00000291*.sys a ke sledování oficiálních kanálů pro aktualizace.
Podle mého routeru Turris začal výpadek IT systémů v Česku : 2024-07-19 01:18:24 , poslední záznam, a od té doby už nic ! …když probíhala aktualizace, tak windows to hodil do tzv. modré smrti a zamrzly systémy !
No je to mozne. Velke spolocnosti doprava banky a podobne maju problemy po celom svete
No , já na to,že se něco děje, přišla už v půl páté ráno , když jsem si chtěla dobít datovou kartu . Aplikace se zavřela a víc nešla otevřít ,info linka operátora byla také hluchá . Banka také mrtvá . Nikde ale ani zmínka, že by něco nešlo, ve městě jsem se také nechytala s dobitím datovky . Indigo , že mu nejdou IT systémy se vlastně dozvěděl až ode mne když ráno otevřel , také byl zmatený . První zmínka přišla až od Primy v 9,20 .
Tak to si asi bola vazne ako prva
Použiváš Turris? Super, taky + někde i klasické OpenWRT
Už jedenáctý rok testuji Turris .První modrásek je to , ale dostává všechny aktualizace co jeho modernější bráškové . Zatím mu byla modernizovaná střeva za tu dobu 2x a po aktualizacích klekl také 2x . Když nestačí na něj můj rozum zabalím ho a pošlu do CZ.NIC . Provedou opravnou aktualizaci a popř. poopraví a jede se dál.