Aqara do Česka přinesla nový Hub M100. Stojí málo a podporuje Matter

Originál článek publikovaný na: Schopný hub za málo peněz. Aqara do Česka přinesla novinku M100

Reklama Hub podporuje ZigBee, Matter a Thread protokoly současně Je kompatibilní se Siri, Asistentem Google i Alexou od Amazonu Zařízení zvládne spravovat až čtyřicet chytrých produktů najednou Budování chytré domácnosti je v posledních letech stále dostupnější záležitostí a nabídka řídicích hubů se neustále rozšiřuje. Skvělou zprávou pro všechny nadšence je, že na český trh přichází…

Zdravím, mám malou chytrou domácnost (byt 2+KK + ext.sklep a jedno venkovní světlo do zahrádky). Už teď mám 53 zařízení (52x IKEA, 1x TAPO - světla, zásuvky, ovladače, senzory: pohybu, vody a otevření) a to tam ještě nemám vše, co bych mohl. Mě by ta verze M100 nestačila, 40 (no ono 20 na jednom protokolu a 20 na druhem) je dnes docela málo. OK mám omezení, že brána Dirigera od IKEA (koupená ve dvojité akci za 490) podporuje jen IKEA výrobky, takže tu TAPO zásuvku musím ovládat přes samostatnou aplikaci (ale spotřeba a historie u této zásuvky je mnohem lépe řešená, než u IKEA zásuvek s měřením spotřeby, kde je jen aktuální spotřeba a celková od data připojení nebo resetu). IKEA i TAPO jdou propojit s Google Home a ovládat hlasem přes Google Home Mini zařízení (mám 4)…

1 Líbí se