Originál článek publikovaný na: Alza vyprodává Tesla Smart ZigBee Hub za pakatel! Funguje s Aqara, IKEA i LIDL zařízeními
Tesla Smart ZigBee Hub je v akci za 419 Kč se slevovým kódem – původně 599 Kč Propojuje až 50 ZigBee zařízení s vaší Wi-Fi sítí a umožňuje ovládat je z jedné aplikace Funguje i se zařízeními Aqara, Immax, Ikea nebo Lidl – ne jen Tesla produkty Alza nabízí Tesla Smart ZigBee Hub se slevovým…
Zdravím, podpora 50 zařízení je málo, já mám malou domácnost (2+KK), externí sklep a venkovní světlo a už teď mám 54 zařízení a vím , že ještě další přibydou. Já to postavil na IKEA zařízeních, vcelku spokojenost, ale pořád je co zlepšovat ;-). Dotaz, když ta TESLA brána umí IKEA zařízení, nevíte, jestli bude umět IKEA brána (ta novější DIRIGERA) připojit TESLA výrobky? Resp. když mám jednu TESLA dvoj-zásuvku, kterou mám v samostatné aplikaci a jsou propojené přes wifi (mám 2,4 GHz i 5GHz a mají různá jména), ikdyž asi to nutně nepotřebuji, IKEA i TESLA zařízení jdou spojit s Google Home a ovládat hlasem… jo taky mám jednu TAPO zásuvku, ta jde taky spojit s Google Home, ale jen v tapo aplikaci je podrobný graf spotřeby, který zatím neumí ani IKEA a ani TESLA, ikdyž TESLA je na tom o chlup líp než IKEA, dává celkovou spotřebu a spotřebu po dnech, IKEA jen celkovou spotřebu a celkovou spotřebu od posledního resetu čítače…
Měla by, ale je to o tom, jestli to výrobce nějak cíleně nezmršil a nezablokoval. Každopádně u takového množství zařízení a obzvlásť kdyby ty IKEA věci byly na Zigbee, tak už bych přešel na Home Assistant. Ta vstupní investice je překvapivě malá (bohatě dostačující malý bezvětrákový PC HP T630 je asi za 1300Kč, k tomu Zigbee coordinator za 600Kč) a ty možnosti jsou úplně někde jinde + jako bonus si z toho můžete udělat i domácí NAS a celosítové blokování reklam přes AdGuard. Díky AI už to aní není vůbec složité.