5 důvodů, proč koupit raději Pixel 9a než iPhone 16e

Originál článek publikovaný na: 5 důvodů, proč koupit raději Pixel 9a než iPhone 16e

Reklama Odlehčené smartphony od Googlu a Applu aktuálně platí za nejikoničtější soupeře Zda je lepší Pixel 9a než iPhone 16e nebo naopak nemusí být úplně snadné rozhodnout Pixel boduje nejen v oblasti papírových specifikací, má co nabídnout i po softwarové stránce Marvel vs. DC, Messi nebo Ronaldo, fotbal a hokej, pizza s ananasem či bez.…

Jednoznačně vede iPhone

Zdravím, v článku je zmínka o dlouhé podpoře obou zařízení a taky úvaha, zda bude uživatel tak dlouho daný mobil používat. Rozhodně se delší podpora hodí, věřím, že se najde spousta lidí, kteří nepotřebují každé 2 nebo 3 roky měnit HW, dokud stíhá a je bez závad, tak ať slouží (tady bych se jedině bál o baterii, ale to se dá pořešit výměnou v servisu). Dále delší podpora znamená, že když si mobil koupím třeba až rok po vydání, resp. až po vydání nástupce, tak má stále dostatečnou podporu a většinou znatelně lepší cenu. A nehledě na to, že když by člověk chtěl ten mobil prodat, např. po 2 nebo 3 letech, tak má kupce stále aktualizovaný (hlavně security patche) mobil…
A který se více líbí mě, sám nevím, služebně mám iPhone SE2020 a nástupce by se už hodil, takže 16e, ale soukromě mám Samsung S21FE (který by měl být udržovaný do jara 2027), tak jsem pro Android a po pravdě jsem už o přechodu na Pixel uvažoval, takže 9a, protože FEčka od Samsungu už nejsou, co bývaly, Ultru nepotřebuji, Pluska možná nebudou, ikdyž možná se k nim po ne moc dobrých prodejích Edge Samsung vrátí, ale to ukáže čas…

3 Líbí se

To víš že jo ty trole.

" Smartphone od Googlu totiž nabídne i lepší maximální jas – lokálně 2 700 vs. 1 200 nitů a celoplošně 1 800 vs. 800 nitů. Byť musím uznat, že Apple iPhone 16e byl na slunci lepší, než jsem díky parametrovým předpokladům očekával, na Pixel ani zdaleka neměl."

Z recenzi: 16e: max 800 nitů, Pixel 9a 1930.

To je obrovský rozdíl, nechápu, že je překvapen z výkonu 16e. Já bych byl zklamán. Mam iPhone 13 (který má stejný displej jako 16e) a Xiaomi 15 (jax max 1500). Rozdíl je DRAMATICKY.

1 Líbí se

Asi bych doporučil dotyčnému co psal článek koupit brýle :slight_smile: dobře jsi to napsal.

Brýle mám relativně nové, tak snad mi zrak změřili dobře.

Nicméně z věty “…na Pixel ani zdaleka neměl” snad vyplývá, že rozdíl byl skutečně dramatický, nebo ne?
To si přece neodporuje s tím, že očekávání od iPhonu byla ještě nižší než realita.

3 Líbí se

Já jsem trol a ty trotl :joy:

Tak máme 5 důvodů pro Iphone. Teď prosím 15 pro Android.
Díky

Ahoj mám Google Pixel 9a. 16 android ale můžu říct že 15 android je lepší. Jen můj názor ..