Originál článek publikovaný na: To musíte vidět! Sonoff představil chytrý přepínač, který funguje jako Zigbee router
SONOFF představil malý chytrý přepínač, který se vleze do každé zásuvky Podporuje Zigbee 3.0 a slouží zároveň jako router pro až 64 zařízení Ovládá se vlastní aplikací nebo pomocí hlasových asistentů SONOFF ZBMINIR2 je malý chytrý spínač Zigbee, který vypadá velmi podobně jako SONOFF Zigbee Extreme (ZBMINIL2), ale vyžaduje neutrální vodič a může fungovat jako router Zigbee…
“…přepínač, který se vleze do každé zásuvky…” do zásuvky (pokud je myšlena elektrická) ho nikdo strkat nebude. Pod vypínač se do nejběžnější montážní krabice také nevejde, neboť krabice KP68 má vnitřní hloubku 40 mm, běžný vypínač ABB Classic má hloubku 29 mm a
modul ZBMINIR2 má na hloubku 16,8 mm, takže ani instalační krabice KOPOS KU 68-45 KA s vnitřní hloubkou 43 mm není použitelná. Teprve KOPOS KPR 68 KA má dostatečnou hloubku.
V článku je správně uvedeno, že tento modul potřebuje pro svoji funkci nulový vodič, to ale u instalací také nebývá běžné!
Jseš si tím jistý?
Pokud se budeme bavit čistě o rozměrech bez hloubky, tak je to pěkně vidět na tomto videu, kde do “KOPOS KP 68 KA” vkládají zařízení “SMR-S stmívač 230VAC” o podobných rozměrech 49 x 49 x 13 mm a zdá se že tam bez problému pasuje
Parametr | ZBMINIR2 | KOPOS KU 68-45 KA (vnitřní) | KOPOS KPR 68 KA (vnitřní) |
---|---|---|---|
Délka | 39,5 mm | ~60 mm | ~60 mm |
Šířka | 33 mm | ~60 mm | ~60 mm |
Výška (Hloubka) | 16,8 mm | ~42 mm | ~40 mm |
Taky pěkné video pro představu
Ale já jsem psal: “Teprve KOPOS KPR 68 KA má dostatečnou hloubku”. V článku je ale uvedeno: “Malý bezdrátový spínač se vejde do nejmenších montážních krabic” což není pravda.
A proč se podle tebe nevejde do “KOPOS KU 68-45 KA”
Viz moje předchozí připomínka: běžný vypínač ABB Classic má hloubku 29 mm a
modul ZBMINIR2 má na hloubku 16,8 mm, takže ani instalační krabice KOPOS KU 68-45 KA s vnitřní hloubkou 43 mm