Originál článek publikovaný na: Tenhle maličký počítač na Alze stojí jen 6 tisíc! Má 16 GB RAM, 512GB SSD a směšnou spotřebu
Acemagic S1 N95 je mini PC s procesorem Intel N95, 16 GB DDR4 RAM, 512 GB SSD a předinstalovaným Windows 11 Pro Stojí 5 990 Kč (s Alza benefitem ještě méně) – samotná RAM a SSD by vyšly na cca 4 500 Kč Na Alze 4,7 z 5 od 102 zákazníků, prodáno přes 2 000…
Pouze 1x HDMI, takže ty obrázky na Alze jen fake, tam vidím 2x HDMI a dokonce 2x LAN..a nevíte,zdali jen dodaný disk 512 GB ten rychlejší NVMe nebo jen ten pomalý ?
4x PCIe 3, takže žádný superrychlík to nebude, počítejte kolem 3000 MB/s souvislé čtení, zápis o něco pomalejší. Rychlejší by s tímhle procesorem stejně neměl smysl. Ovšem jestli je to TLC nebo QLC, to vám neřeknu.
díky, ale to je jen rozhraní, tedy slot M2 4xPcie3, tam nikde není zmínka o tom, že v tom rozhraní jen i tento Nvme disk, všude se jen píše že je to SSD disk 512GB..nic o disku Nvme..klidně v tom slotu Pcie x3 můřže být jen tento pomalejší disk a budeme někde kolem 500 MB/s..
Tento konkrétní mám a přijde mi fajn. Používám ho jako pracovní stanici pro běžné úkony, pro přehrávání radia, YT a podcastů. Zkoušel jsem na něm ze zvědavosti třeba Half Life 2, ale tam byl velmi nízký Framerate a nedalo se to. Ale Mafia 1 původní na něm běží bez problémů. Zda je tam NvMe disk od pohledu nepoznám, nemám zkušenosti s tím, zda to zjistím v systémové konfiguraci. Jinak výstup Hdmi je tam 2x. Já mám tedy pouze jeden monitor, dva zároveň jsem zapojit nezkoušel. Líbí se mi pěkné zpracování, prima je i ten displej (je to však pouze designová věc) a celkově na nenáročné použití je to ideální.
Hdmi je tam skutečně 2x
Pro duchny to bohatě stačí, gamesit na tom asi nebudou..
Máme podobný maličký , už 6 měsíců a nemůžeme si ho vynachválit, hry nehrajeme .HP EliteDesk 800 G4 : Windows 11 Pro , šestijádrový ,RAM16 GB,SSD 512 GB , připojení 2x Display Port , 6x USB3.1 , USB-C . Na běžné lítání po netu dostačující včetně vyřízování email pošty . Vydrží i sledování filmů
bez kolapsu .Rozměr: 177 × 34.2 × 174. WiFi, Bluetooth . Na hry mají NTB či tablet.
Duchny si myslí, že bez výkonného HW to nejde… nápověda: GeForce Now ![]()