Originál článek publikovaný na: Reálný dojezd Xiaomi YU7 Max? Za očekáváním
Xiaomi YU7 je prvním SUV značky Při představení výrobce sliboval fantastický dojezd Nyní máme výsledky prvních testů a známe tak reálný dojezd Xiaomi YU7 Xiaomi vlétlo do světa elektromobilů jako uragán. Po velmi zdařilém startu prodejů jejich prvotiny v podobě sedanu Xiaomi SU7 nedávno představilo i své první SUV v podobě modelu Xiaomi YU7. U…
Bohužel klasika. Jak u elektroaut, tak u prakticky čehokoliv z Číny.
To bych úplně neřekl, třeba kolega má Zeekr 007 a tam dle něj reálný dojezd odpovídá udávanému s rozdílem 50 - 100 km s ohledem na roční období. To je vesměs podobný nesoulad “laboratorní” a reálné hodnoty jako u běžných spalovacích motorů.
Nedávno jsem pořizoval EUC. U čínských značek jako Begode nebo Kingsong se doporučuje kompletní kontrola spojů, i když by měly být “out of the box”. No nesvěřil bych jim svou bezpečnost. Každopádně americký Veteran Sherman L mi přišel sice z polského skladu, ale čínského DHGate a vyrobený v Číně. A ten má i kontrolní list a je opravdu k okamžitému použití.
To jen k tomu “prakticky čehokoliv z Číny” a malinko mi to taky nesedí s těmi superlativy, co dáváte do nadpisů Xiaomi, apod.