Originál článek publikovaný na: Spotify zavádí bezztrátové streamování! Už nyní ho aktivujete v Česku
Spotify spouští bezztrátové streamování hudby přímo v rámci Premium předplatného Česká republika patří mezi prvních 12 zemí, kde je funkce již dostupná Lossless audio podporuje kvalitu až 24-bit/44.1 kHz ve formátu FLAC Po letech spekulací a slibů Spotify konečně začalo zavádět dlouho očekávanou funkci bezztrátového streamování hudby. Největším překvapením je, že tato prémiová funkce není…
Jenom technická - Spotify nestreamuje v MP3 formátu, ale v OGG Vorbis, který má s bitrate 320 kbps lepší kvalitu než právě MP3. Nicméně pořád to samozřejmě není bezztrátové.
Každopádně já před více než rokem přešel na Tidal právě kvůli lepší kvalitě a k tomu zároveň i nižší ceně a i když mám proti UI Tidalu určité výhrady, ke Spotify se asi vracet nebudu, protože počítám, že pro Lossless kvalitu napálí cenu výš než je současné Premium. Zatím to beru, že je to součástí Premium jenom pro to, aby nalákali lidi.
Bez povolení exkluzivního přístupu ke zvukové kartě je to téměř k ničemu. Na ten čekám mnohem více než na nějaký FLAC.
Ten zíral je hrozný odpad apka. Raději si připlatit a vše funguje i na wearos atd. To nejde ani srovnat snad.
Zatím v nastavení nemám, ale hned zapnu, jak to bude možné. Jsem zvědavý, jestli vůbec poznám rozdíl.