Samsung zcela překopal režim DeX! V One UI 8 vypadá moderněji a nabízí nové funkce

Originál článek publikovaný na: Samsung překopal režim DeX! V One UI 8 vypadá moderněji a nabízí nové funkce

Samsung přináší přepracovaný DeX v One UI 8 postavený na novém desktopovém režimu Androidu 16 Nový vzhled nabízí svěží design, ale některé funkce se přesunuly nebo změnily Aktualizovaný DeX je zatím dostupný pouze na nových skládacích modelech Galaxy Z Fold7 a Flip7 Samsung po téměř osmi letech vývoje přináší zásadní změnu funkce DeX, která promění…

Uvidíme, jestli integrace zlepší celkovou plynulost systému. Nedávno jsem (One UI 7) zkoušel přes geforce now něco zahrát a překvapila mě celková prodleva, díky které bylo hraní nepoužitelné. Nevím, kde všude se to poskládalo, ale na ntb jede gf now úplně krásně. Každopádně, když si jednou za čas zapomenu služebí notebook, tak Dex mi umí zachránit kůži, sice jsem omezen na kancelářskou agendu a operativu, ale lepší, než se vracet domů nebo lítat po IT a půjčovat si náhradní.

Tak to je docela ostuda. Nedávno jsem zkoušel Cyberpunk, Strážce Galaxie a Opičího krále přes GN včetně ProtonVPN na Blackview N6000 a žádné prodlevy nebo sekání. Ještě je otázka, na kterém “prohlížeči” to na androidu jede, protože Chrome nemám a na Linuxu mi to jede přes Brave.

Přes Android aplikaci, přes prohlížeč jsem nezkoušel. Nešlo hrát nic, šlo o to, že odezvu myši jsem viděl plynule, leč s asi půlsekundových zpožděním, takže nepoužitelné. Má někdo jiné zkušenosti? Teda jako popravdě ne, že by to bylo důležité, kde mám monitor mám i ntb, ale člověk je hračička a když něco jde, je jen otázka času, než to někdo zkusí :smiley:

Nemám na mysli aplikace versus prohlížeč na Androidu. Samotná aplikace může využívat engine prohlížeče, alespoň tedy na Linuxu si mohu vybrat jestli pojede na Chrome, Firefox, Brave, atd. Prvně bych zkusil jinou myš, spíš přes USB OTG než bezdrátově :wink: