Originál článek publikovaný na: Kovová dokovací stanice z Alzy teď vyjde na necelých 800 Kč! Tohle všechno umí
AlzaPower Metal USB-C Dock Station 5v1 je kompaktní dokovací stanice s HDMI 2.0, dvěma USB-A porty a Power Delivery až 140 W S kódem ALZADNY20 stojí 792 Kč místo 990 Kč (sleva 198 Kč) Nabízí 4K/60 Hz výstup a rychlost přenosu dat až 10 Gb/s v hliníkovém těle Moderní notebooky často šetří na konektorech –…
Tahle je mi k ničemu, nemá RJ45 - ale to je věc konkrétní potřeby. Napíšu něco obecného, protože tohle jsem nedávno řešil: Připravte se, že k dokovací stanici, přes kterou hodláte napájet notebook, budete možná muset přikoupit výkonnější zdroj. Výrobci notebooků obvykle dodají zdroj bez výkonové rezervy, rozhodně nemívá těch 10-15 W pro napájení docku navíc. Bude stačit kvalitní třeba 100 W nabíječka, která umí Power Delivery a 20 V. A samozřejmě příslušný kabel, dimenzovaný na potřebný proud. Navíc zjistíte, že kabel z docku do notebooku je docela silný a tvrdý a že by vám konektor Type-C v notebooku nemusel dlouho přežít. Já to řešil magnetickým adaptérem, funguje naprosto spolehlivě: https://www.aliexpress.com/item/1005004869761887.html