Oblíbená čtečka knih je zase levnější! PocketBook 700 Era má IPX8, jemný displej a otevřený ekosystém

Originál článek publikovaný na: Oblíbená čtečka knih je zase levnější! PocketBook 700 Era má IPX8, jemný displej a otevřený ekosystém

Reklama PocketBook 700 Era je 7″ čtečka knih s vodotěsností IPX8, Bluetooth, reproduktorem a podporou 25 formátů včetně Adobe DRM S kódem ALZADNY10 stojí 4 157 Kč místo 5 099 Kč (úspora 942 Kč) Hlavní alternativa ke Kindlu pro ty, kdo chtějí mechanická tlačítka, USB-C a čtečku, která se neuzamyká na jediný ekosystém Mezi čtečkami…

Pro mě je rozhodující schopnost PocketBooků zobrazovat knihovnu podle složek. Udělat pořádek v Kindlu musíte přes web a dokážete to jen s knihami od Amazonu. Nebo můžete pěkně ručně, knihu po knize pracně zařazovat. Do PocketBooku klidně nahraju pět tisíc knížek a mám je srovnané podle autorů pěkně v jejich složkách, případně podsložkách.
Druhou fajn věcí je rozložení dotykových oblastí a možnost jejich nastavení.
Pomalost - ano, je to pravda. Čím slabší procesor, tím větší výdrž. Na druhou stranu s tištěnou knihou nejspíš rychlejší nebudete.

700 Era jsem nedávno koupil manželce. Spokojenost, 7" proti obvyklým 6" je hodně znát, navíc tlačítka na boku místo dole se dají pohodlně používat. Ale stejně radši obrací stránky dotekem na displej…

Díky za info, zajímavá čtečka. Já sám mám taky PocketBook, ale jen 6", ale nejsem až tak aktivní čtenář, abych ji měnil za 7", když tu co mám, stále dobře funguje. S rychlostí nemám problém, ale to možná bude tím, že nemám zkušenosti s Kindle, naopak na PB jsem přešel z eWooky a to byla lemra líná :slight_smile:. Ale ani kvůli rychlosti jsem nepřecházel, ale kvůli tomu, že eWooky už nebyl aktualizovaný a přestalo fungovat stahování z netu (problémn se zabezpečeným protokolem), vše by se muselo ručně na SD kartu. To by se i tak dalo, ale na druhou stranu jsme si s partnerkou udělali radost a obdarovali jsme se navzájem PBčkama (už nevím jestli na Vánoce nebo k narozeninám). Pokud bych koukal po větší čtečce, tak už asi rovnou s barevným e-inkem, aby se tam dali natáhnout a pohodlně číst i komiksy nebo mangy a to pěkně v barvě :wink: