Originál článek publikovaný na: Zapomeňte na Nvidii! Tahle Intel grafika zlevnila na minimum, má 12 GB RAM a umí AV1 kodek
Intel Arc B580 Limited Edition je v Black Friday akci za 6 199 Kč (při vstupu na český trh stála 7 899 Kč) Má luxusní porci paměti (12 GB VRAM), ale vyžaduje novější procesor Dobrá je i pro střih videa díky AV1 enkodéru Intel Arc B580 Limited Edition zlevňuje na Alza.cz v rámci Black Friday…
Upřímně, raději bych si připlatil tři stovky a na Amazonu vzal RX 9060 XT nebo RTX 5060. Mají jen 8 GB VRAM, ale hrát na střední detaily není ostuda, protože rozdíly mezi medium, high a ultra jsou často zanedbatelné. Tam, kde bude paměť stačit, tak si obě karty s Intelem vytřou zadek.
Ten overhead je taky paradox. Takhle karta je v dnešním měřítku lowend, takže potenciální zákazníci budou mít i lowend CPU, které může kartu brzdit. Není to nic pro upgrade staršího počítače.
Přesně tak .Mám 10105F a Intel bych i bral ,ale nestojí mi to za ty problémy . Navíc potřeba relativně nového procesoru a nové revize PCI-E ( 4.0 ) u mne karty od Intelu spolehlivě vyřazuje z výběru . Škoda
Tj, ale 8GB je nad 1080P a někdy i na to teď už málo.
Včera mi přišla, rozbalená z Alzy za 5600. BF6 na 4k stabilně 60fps (limit). Za ty prachy nemá konkurenci. Měl jsem předtím 5070Ti. A je krásná!
To jsi přešel z RTX 5070 Ti na Arc B580? Proč? ![]()
Jo, těch 12 GB bude mít v pár hrách výhodu. Ale raději bych ve většině her měl vyšší výkon a v těch jednotkách titulů prostě stáhnu detaily na medium, kdy ty hry pořád vypadají luxusně. Nebude tam třeba taková stabilita, občas fps dropnou níž, ale je to dnes lowend, kde se prostě počítá s kompromisy. Za 5600 Kč už je to ale dobrá koupě, to zase jo.