Originál článek publikovaný na: Nejlepší filmy na Netflixu: Nech svět světem je fajn sci-fi
Netflix vydal 8. prosince apokalyptický sci-fi thriller Hlavní role hrají Julia Roberts a Ethan Hawke Nabízí pohled na svět s nefunkčními technologiemi Co kdyby přestaly fungovat veškeré technologie? Nech svět světem je hvězdně obsazený apokalyptický sci-fi thriller režiséra Sama Esmaila, známého zejména díky seriálu „Mr. Robot“. Hlavní role ztvárňují manželé Amanda a Clay, kteří spolu…
Dobrý den, pro mě byl film obrovským zklamáním. Mám velmi rád sci-fi i bez uzavřeného konce, ale takovouhle hovadinu jsem už dlouhou neviděl. Celý děj filmu je sice prostoduchý, ale vlastně docela napínavý, ale tak debilni konec a vyústění celého děje jsem nečekal.
Jestli jsem to dobře pochopil, tak útočila Čína? Tak co tam dělali ty rozčílení jeleni. A pak byla drsná ta scéna jak jim nechtěl dát ty léky.
Taky mám moc rád sci-fi. Ale tohle bych asi jako sci-fi úplně nenazýval. Podle mě film " Leave the World Behind", je ten typ, který měl vzbudit hlavně diskuzi a zamyšlení. Proto i ten otevřený konec. A to se mu povedlo skvělé. Je to takové malé upozornění na to jak vypadá válka moderní doby. A že už dávno nejsou hlavní zbraní bomby ve formě konvenční války. Ale dezinformace. destabilizace, strach … satelity, drony, plameňáci a jeleni
Pokud bych měl sdělení filmu shrnout tak jak jsem jej pochopil já:
Lidi mějte se na pozoru a naučte se velmi rychle a efektivně rozhodovat a ověřovat informace, svět kolem nás se rychle mění, dokonce více než jsme ochotni připustit.
Jeleny jsem si odůvodnila jako takové metaforické pojetí konce sítě a když došlo k jejímu pádu, zvířata se začali soustředit na obydlené oblasti, protože se ztratil zdroj rušivých elektromagnetických elementů a signálů, které cítí. Každopádně zajímavý poznatek o Číně, pročítala jsem různé diskuze i recenze a viděla jsem teorii o Koreji, ale i Rusku - to by zase ale nevysvětlovalo znaky na letácích
Možná vysvětlovalo :), sami ve filmu zmiňují jednotlivé kroky směřující k pádu vlády zevnitř. Jeden z nich byla destabilizace a dezinformace až do takové míru, že lidé sami nebudou vědět čemu věřit až přestanou věřit úplně. Začnou se bouřit, což bude začátek konce vlády. Tedy jestli jsem film správně pochopil :).
Tak jsem tomu dal šanci, ale nezaujalo mě to a po hodině jsem to vypnul na můj vkus se to moc táhne a je tam hromada (za mě) nezajímavých dialogů. Koncept je to určitě fajn, ale šlo z něj vytěžit více
Takhle reagoval i přítel, který film přestal po dvaceti minutách sledovat, z úplně stejných důvodů jako ty. Mě rozhodně film zaujal, hlavně tedy ten koncept a dokonce i kamera, ale je pravda, že se dosti táhnul
Jo, nápad super. Škoda to takhle zahodit.