Na Androidech se v tichosti objevila nová aplikace. Vysvětlíme, co je zač a k čemu slouží

Originál článek publikovaný na: Na Androidech se v tichosti objevila nová aplikace. Češi možná nevědí, co dělá

Reklama Na telefony s Androidem se přes systémové aktualizace nenápadně dostává nová systémová aplikace Android Developer Verifier od Googlu Její jediný úkol je ověřit, jestli za aplikací, kterou instalujete mimo Obchod Play, stojí prověřený vývojář Zatím jen tiše čeká; přísnější pravidla pro instalaci mimo obchod naběhnou postupně od letošního září ve vybraných zemích Google začal…

1 Líbí se

Používám Google počasí z Pixelu, Pixel nemám. Instaluji bokem, stahuji z APK Mirror. Jsem zvědav, co na appku od Googlu řekne tenhle Google štít. No, ono je to vastně jasné - nemám Pixel, nemám nárok. Naštěstí jsou aplikací na počasí spousty, vždycky jde nějaká vybrat.
Celkově mi to připadá jako tlak na používání iPhonu nebo Huawei…

1 Líbí se

Ha ha ha zřejmě nic o systému Android nevíte že je to open source a že každá aplikace se dá vypnout jsou totiž app apk které dovedou skrytý soubor na vynucení ukončení nebo do konce ukončit funkci úplně že jí vypnete úplně a do zapnutí se sama ne zapne jsou to vývojářské programy a Android ani nikdo stím nic neudělá :person_raising_hand: hezky den :rofl:

1 Líbí se

To je první věc, kterou s novým mobilem dělám - odinstalovávám a vypínám aplikace přes ADB. S některými ale nehnu - a vsadím boty, že tadyta vypnout nepůjde. Nebo existují ještě nějaké drsnější příkazy, než pm uninstall a pm disable-user?

Ahoj, mám dotaz. Najdu někde srozumitelný návod, jak nainstalovat nějakou aplikaci z APKMirror? Předem díky.

Třeba tady? Co jsou to APK soubory, kde se stahují a jak je nainstalovat?

Osobně to dělám složitěji, stahuju na počítači, přenesu do mobilu a instaluju. Protě proto, že se mobilem nerad hrabu na složitějších webech.

1 Líbí se

Děkuju pěkně. Protože složitější věci taky raději řeším přes PC (lépe na něm vidím, než na displeji telefonu), tak se ještě zeptám. Do telefonu jsem nainstalovala aplikaci APKMirror Installer (beta), která jak jsem se dočetla je nutná pro instalace aplikací odjinud než z Obchodu Play (od Google). Když si pak stáhnu v PC aplikaci - teď chci konkrétně tuhle - CapCut - editor videa 18.8.0 (arm64-v8a + arm-v7a) (120-640dpi) (Android 6.0+) - tak pak kabelem mám přesunout do telefonu a poté spustit instalaci? Je to pro mě trochu vyšší dívčí :blush: přeci jen jsem se k chytrému mobilnímu telefonu dostala v poněkud pozdějším věku.

1 Líbí se

Ani nevím, že taková aplikace existuje. Prostě jsem si na APK Mirror (https://www.apkmirror.com/) našel aplikaci, kterou jsem chtěl, stáhl si její instalační sadu s příponou apk, z mobilu jsem se připojil pomocí X-Plore na sdílený disk ve Windows a apk spustil. Ale do mobilu z PC to jde různými způsoby, samozřejmě. V mobilu musí být povolená instalace z jiných zdrojů, ale to je snad v tom článku napsané.

Koukám na tu aplikaci - to je nějaká distribuce reklamy s tím, že za ni ještě zaplatíte, to vůbec neumí najít něco na APK Mirror.

Díky za radu, Karle. Divila jsem se, proč nemůžu staženou aplikaci instalovat a pak jsem si všimla, že má příponu apkm. Takže tu pochybnou jakože „nutnou“ aplikaci jsem dala pryč a i ten soubor s aplikací s příponou apkm. Šla jsem pak přes Váš odkaz, našla CapCut editor, stáhla do PC a poslala si z PC do telefonu. Snad se mi podaří nainstalovat a porozumět ovládání. Mějte se prima :woman_raising_hand:

Stačí si stáhnout z OP aplikaci APKMirror a pak použít v prohlížeči adresu : https://www.apkmirror.com … a nebo stáhnout tu aplikaci přímo z APKMirror…

no a tam si vyberete,které aplikace chcete aktualizovat či instalovat , APK překládá i do češtiny . Mám Pixel a na APK chodím každý den, v noci , prakticky aktualizuji jen z APK . Jsou přímo od vývojářů, takže se nestane, že by jste chytla nějaký vir . Jejich aktualizace jsou čisté a ne jako v OP. APK aplikace jsou 2 , jedna Beta a druhá novější APKM , s tou novější jde v podstatě nainstalovat vše .

Evičko, potřebuju se s tím nějak popasovat. Zaujalo mě, proč na APK chodíte v noci. Jakože je stahování rychlejší. Já jsem hledala nějakou aplikaci na jednoduché ořezávání videa a nějak jsem se v tom ztratila. Budu ráda, když mi poradíte třeba i jiné aplikace, které jsou užitečné. Zatím mám v telefonu APK Beta, tu druhou jsem nenašla. Předem děkuju.

Chodím v noci proto , že jsou v APK už všechny aktualizace co tam dali vývojáři během dne .

Ta druhá aplikace je také beta APKMirror beta Installer a rozbalí soubory s koncovkou : apkm,xapk,apks . Balíček je komplexní balíček , skládá se ze základního APK a řady konfiguračních APK . Tu aplikaci mi nabídl sám APK , když mi nešla nainstalovat aktualizace Pixel Play . Od té doby ji mám .Normálně asi nainstalovat nejde . Na Mirror chodím aktualizovat už někdy od roku 2019 od doby co jsem si koupila první Pixel.:hugs:

Děkuji za vysvětlení. Telefony Pixel neznám. Já jsem si po peripetiích s chytrým telefonem Nokia, což byl absolutní propadák, pořídila v roce 2011 telefon Samsung Galaxy. Od té doby jsem s touhle značkou „srostlá“ a mám od nich i tablet a hodinky. Mají také svůj obchod (store), ale i tak jsem většinu aplikací stahovala přes Google obchod. V poslední době mi však Google začíná čím dál víc vadit, to jejich šmírování. Nejvíc používám prohlížeč Brave a nebo ten od Samsungu, kde mám nastavené i jiné vyhledávače, než je Google. Budu ráda, když se podělíte o Vaše zkušenosti, resp. o aplikace, které máte v oblibě. :woman_raising_hand:

Mám zato, že jakmile se přihlásíte do sítě je jedno jaké, jste už v pasti .Pro ochranu v mobilu používám AdGuard a v PC Sentinel .Navíc , Pixel má dvoufázové zabezpečení , nevím jak Samsungy na tom jsou . Nemám antivir ani v PC , už 12 let :face_savoring_food: . Já to mám poskládané trochu jinak než je běžné , jak mobil tak i PC . Já naopak šmejdy lákám do umělé pasti .Je to moje práce :joy: .Tak vám asi moc nepomohu.

Evičko, děkuju za písmenka. Už několik let používáme doma antivir Norton v PC a mám ho i v mobilu a tabletu. Poslední dobou ale pořád chtějí platit za to, že všechno bude ještě lepší a tahle jejich hra už mě nebaví. Pokud tohle Vaše „hraní si s nastavením“ je zároveň Vaše práce, je to bezva, dělat to, co Vás baví. Upřímně, mě účtařina taky bavila, ale jsem ráda, že už jsem v důchodu :slight_smile: Přesto mám ještě otázku, pokud si do mobilu nainstaluju AdGuard, nebude se tlouct s tím Nortonem? Dvoufázové zabezpečení mám nastavené tam, kde to šlo, takže přes telefon potvrzuju otiskem prstu.