Máte chytré produkty IKEA s Matter? Samsung nyní slibuje jejich bezproblémovou integraci do SmartThings

Originál článek publikovaný na: Máte produkty IKEA s Matter? Samsung nyní slibuje bezproblémovou integraci do SmartThings

Reklama Samsung integroval 25 nových chytrých zařízení IKEA s podporou Matter-over-Thread přímo do platformy SmartThings K propojení produktů IKEA se systémem Samsungu už není potřeba samostatný hub od švédského výrobce Nabídka zahrnuje chytré žárovky, zásuvky, pohybové senzory, čidla kvality vzduchu i netradiční otočný ovladač IKEA dlouhodobě tlačí chytrou domácnost směrem k běžným spotřebitelům, zatímco Samsung…

Tak asi dobrá zpráva pro někoho, kdo by to začal budovat až nyní, já ale mám spoustu IKEA smart zařízení ještě bez Matter, začínal jsem ještě s bránou TRADFRI, teď už mám novou DIRIGERA (mám už i nějaké nové výrobky s podporou Matter), ale ty původní nehodlám měnit, dokud fungují. Jediná výjimka je u starších ovladačů a senzorů na knoflíkové baterie, ty postupně měním za nové s AAA nabíjecími bateriemi. Takže já bych uvítal možnost přidat IKEA výrobky do SmartThings jen pomocí hubu DIRIGERA. Jo a ten nový otočný ovladač, zas takový hit za mě není, když chcete pootočit tím kolečkem a zatlačíte trochu víc, tak si to vypnete místo zesílení nebo zeslabení, za mě by bylo lepší, kdyby to kolečko bylo po obvodu nějak zdrsněno, aby se sním dalo jednodušeji otáčet…, že umí ovládat až 3 skupiny výrobků je fajn, používám na zhasínání 2 zón v bytě a na regulaci nočního světla v ložnici, když nechci/nemohu použít hlasové povely přes GoogleHome mini zařízení.

Už pár let bez problémů používám SmartThings hub se starými Ikea zařízeními, včetně 10 let starých Tradfri žárovek. Funguje to mnohem líp než ty jejich brány, se kterými jsem měl pořád jenom problémy. I ta jejich aplikace stála za prd.

Díky za info. A s tou SmartThings hub to pak ukazuje třeba i spotřebu u IKEA zásuvek Inspelning? Já z té IKEA mám mix žárovek, ovladačů a senzorů od Tradfri do současnosti. Já tedy s jejich branami neměl nějaký problém, Dirigeru jsem pořídil kvůli novým funkcím (ovládání odkudkoliv) a protože některé výrobky již s původní bránou Tradfri nefungují, navíc se mi to podařilo ji sehnat jen za 500Kč (souběh 2 akcí). Aplikace by mohla pár věcí vylepšit a umožnit lepší konfigurovatelnost, třeba časové zpoždění nějaké akce, ale zase když mám jen IKEA věci, tak by mělo být nej mít i aplikaci od nich. Jediné co mám mimo IKEA je propojení s Google Home a hlasové ovládání přes Google Home Mini repráčky …