Malá funkce, velká úleva. Gmail hlídá jednu z nejtrapnějších chyb v e-mailu

Originál článek publikovaný na: Malá funkce, velká úleva. Gmail hlídá jednu z nejtrapnějších chyb v e-mailu

Reklama Gmail nově zobrazí varování, pokud příjemce ze skryté kopie klikne na „Odpovědět všem“ Funkce je zapnutá automaticky a týká se firemních i osobních účtů Google Odpověď ze skryté kopie totiž ostatním prozradí, že jste zprávu dostali Existuje kategorie chyb, které se dají udělat jedním kliknutím a napravit se nedají vůbec. Odpověď všem ve chvíli,…

Kdyby raději Google vyřešil ignorování tečky v emailové adrese. Mám email ve tvaru „j.prijmeni@…“ a poslední rok, dva mi chodí emaily i pro nějakého poláka, který má email „jprijmeni@…“ (bez tečky za J). :roll_eyes:

Psal jsem Googlu, psal jsem jemu z jiného mého emailu (samozřejmě přišel mě), psal jsem Uberu od kterého chodí emaily kudy a kam borec jezdí a včera mi přišel i nějaký login do hotelu. To je bezpečnostní riziko. Podle mě důležitější, než nějaké ukliknutí při odpovědi.

To není chyba , to je záměr. .

Má to mimo jiné sloužit k tomu aby pokud se jmenujete FrantisekNovak@gmail… byl váš e-mail unikátní a žádný jiný Franta Novák si nemohl zřídit stejnou adresu být s tečkami

A má to ještě jedno pozitivum. Všechny ostatní emaily i webové služby berou varianty s tečkami jako rozdílné emaily , dá se to tak použít pro třídění pošty