Google Pixel 11 Pro XL recenze: Běžný uživatel ho bude milovat, náročný nepochopí

Originál článek publikovaný na: Google Pixel 11 Pro XL recenze: Skvělý telefon, který budou hnidopichové nesnášet

Google Pixel 11 Pro XL je vlajková novinka za 33 990 Kč Je vybavená novým teleobjektivem a světélkem HiLight na zádech Objektivně jde o skvělý telefon, nadšencům ale bude připadat jako softwarová aktualizace Po roce na trh dorazila nová generace vlajkových smartphonů Google Pixel. Bojovníci o titul nejlepších Android telefonů současnosti opět dorazili ve třech…

1 Líbí se

Ahoj, a co ta svitilna? Je to fakt takova katastrofa?

Dobra recenze, diky za ni. Bohuzel vidim, ze problemy s hovory se od doby Pixelu 7, ktery jsem mel, nezlepsily. To je naprosto zasadni, pokud se vam lidi nedovolaji. Kvuli tomu jsem nakonec sedmicku prodal, ztratil jsem v ten telefon duveru. Potrebuju telefon, na ktery se mi da dovolat vzdy kdyz jsem na signalu.

Mám Pixely Pro XL či jejich obdoby od 6. do aktuálně 11. řady, příležitostný problém s dovoláním je jediný – pokud je v nastavení aktivována funkce „Pokročilá ochrana“, která blokuje 2G sítě. Třeba v Androidu 16 šlo v nastavení ponechat aktivovanou pokročilou ochranu a vypnout jen tu ochranu 2G sítí. V Androidu 17 už tato možnost není – buď vše a nebo nic. U vše se pak občas stává, že pokud je zrovna 5G vytížená, tak se někdo nedovolá a nedovoláte se ani Vy. Stává se mi to několikrát do roka a zejména v zahraničí. Není to tedy problém telefonu jako takového, jako spíše problém dostupnosti sítí. Řešením je vypnout pokročilou ochranu a je po problému. Já ji mám trvale zapnutou a pokud se mi v zahraničí (turistická centra) stane, že mám nepřijaté hovory (přijde samozřejmě SMS o zmeškaném volání), tak dočasně vyšší zabezpečení vypnu (vyžaduje restart).

no probleme signálem je to asi známá chyba taky se mi to stalo laboroval jsem s nastavením vibrací a všeho možného a deaktivoval jsem funkci aby to dalo tichý režim když to pochopím displejem dolů a zdá se že to bylo vyřešeno

Ahoj, hele svítilnu jsem testoval hnedka první den, vzal jsem Pixel 9 Pro XL a Pixel 11 Pro XL, v pokoji jsem zhasnul a rozsvítil. Možná jsem slepý, ale rozdíl jsem neviděl. Možná jsem se snažil spíš sám sebe přesvědčit, že to je u té jedenáctky horší, ale pokud doopravdy je, tak třeba o 5 %. Co se týče focení s bleskem, mohu ještě otestovat, popravdě s bleskem fotím tak jednou dvakrát do roka, takže jsem to nevyzkoušel. Z pohledu testování chyba, uznávám :sweat_smile:

Díky za pochvalu, rozepsal jsem se klasicky trochu víc, ale zrovna Pixel si to zaslouží. Taky jsem se bál, že budu příliš kritický, ale zkrátka mi přijde, že z devítky člověk nemá příliš mnoho důvodů upgradovat. Kdyby byla jedenáctka první Pixel, co jsem testoval, asi budu znít pozitivněji, ale takto to fakt nejde :sweat_smile:

Ahoj, díky za tenhle postřeh, mrknu na to. Popravdě mě to ani nenapadlo.

Upřímně si ale nemyslím, že jde pokaždé o otázku sítě. U Pixelu 9 Pro XL jsem jednou chytil takový beta build, s kterým jsem nemohl telefonovat vůbec. A to normálně v Česku. Pokaždé jsem musel restartovat, příští update problém vyřešil. Tam jsem si ale říkal oukej, moje chyba, že používám dev Android.

Pixel 11 Pro XL mám klasicky na stabilním buildu a chovalo se to v daný moment úplně stejně jako u toho Pixelu 9 Pro XL, kde došlo k chybě. Proto jsem usoudil, že jde o SW.

Tak od doby vynalezu nocniho foceni uz je to asi prezitek. Ale svitilnu pouzivam casto :grin: no mam pixel 7 pro a prave jsem cekal az zmizi z Pixelu teplomer. Jenze se zase vyskytl tento „nesvar“. Takze jestli je pouzitelna. Tak mozna ze zkusim zmenu :grin: diky :slight_smile:

Mně to fakt jakkoliv špatný nepřišlo, ale samozřejmě jsem zaznamenal, že s tím někteří nejsou spokojení (ostatně jsme o tom i sami vydali článek). Možná jen nejsem v tomhle ohledu náročný🤷🏻‍♀️

Recenze krásná, sám mám pro bez XL jsem invalida, takže do toho čumím furt a můj screen on time se pohybuje kolem 12 hodin. Nebude ten rozdíl jen v tom, že používám prohlížeč, který žere reklamy? To by potom byla obrovská cena, jen, za používání Chrome nebo v čem to je?

1 Líbí se

Aktualizace: V recenzi jsem měl chybně uvedenou hmotnost, ve skutečnosti činí 226 g, nikoliv 236 g. Článek jsem aktualizoval. Omlouvám se za nechtěné uvedení v omyl.