Exkluzivně: Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024) míří do Česka! Kolik bude stát?

Originál článek publikovaný na: Známe českou cenu tabletu Samsungu Galaxy Tab S6 Lite 2024!

Samsungu uniká spousta detailů o tabletu Galaxy Tab S6 Lite (2024) Jde o druhou aktualizaci modelu z roku 2020, žádnou velkou změnu nečekejte Povedlo se nám zjistit českou cenu, nastavená je rozumně Není to tak dlouho, co jsme vás naposledy informovali o připravovaném tabletu střední třídy, kterým je Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024). V…

Ta cena kolem 10 tis. je přímo děsivá v kombinaci slov TFT a Exynos 1280. To nemůže nikdo koupit. Leda by byl k němu jako dárek ještě Tab A9. V tom dánsku se dá sehnat za zaváděcí cenu 1999 dk s omezením 3ks na osobu, tj. cca 6700 Kč a to už by byla rozumná cena.

Nejsem si jistý, jestli to TFT není ve skutečnosti IPS, aspoň tak to myslím bylo u předchozích verzí. Měl jsem ten úplně nejstarší a displej mě nějak významně neurážel. Ovšem ta cenovka je mimo. Ledaže by zase Samsung obalil ofiko cenu milionem akcí typu cashback, sleva pro studenty a tak - ale i tak pokud existuje Tab S9 FE je to zbytečný model…

Tak TFT a IPS se vzájemně nevylučuje, právě naopak. Tady bych řekl, že je IPS panel prakticky jistý. TN se dnes (naštěstí) již prakticky nepoužívá a AMOLED by mě v této ceně u Samsungu hodně překvapil.

Pravě, IPS je podtyp TNT. Mám podezření, že to píšou schválně takto, aby mohli ten typ panelu případně změnit. Dneska zjistit oficiální specifikace není vůbec jednoduché.

Třeba Tab A8 a A9+ mají jen TFT a ne IPS, alespoň myslím, že to tak je.

Jo, ale to je přece jen nižší třída

Právě i vyloženě levné stroje jako Redmi Pad(SE), nebo Lenovo M9 mají IPS panely a u Samsungu to jejich označení TFT znamená vykřičník a dvakrát obnovená S6 lite už se nedá brát jako něco víc než a TFT tam tak nějak očekávám. Přeci jen, ten rozdíl “obyčejného” dipsleje a IPS už je okem markantní a dávat 10tis. za škaredej displej jen kvůli značce nedává smysl.

Je tam S Pen a ekosystém, dávalo by to smysl, kdyby neměli S9 FE. Jako nechápu snahu křísit tak starý model furt dokola…

Máš pravdu, smysl vzhledem k S9 FE to opravdu nedává, leda by byl S6 lite v nějaké “trvalé” akci.

Skladem zde, cena hrozná: Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2024 4GB / 64GB Oxford Gray (SM-P620NZAAEUE) - Huramobil