Dva nezávislé objektivy a solární panel. TP-Link do Česka přinesl skvěle vybavenou venkovní kameru

Originál článek publikovaný na: Dva nezávislé objektivy a solární panel. TP-Link do Česka přinesl skvěle vybavenou venkovní kameru

TP-Link uvádí na český trh venkovní kameru Tapo C645D KIT se dvěma 2K objektivy a solárním panelem za 5 499 Kč Kamera kombinuje širokoúhlý záběr 165° s otočným teleobjektivem, který sleduje pohyb automaticky v rozsahu 360° Díky 10 000mAh baterii a solárnímu napájení vydrží v provozu až 120 dní bez připojení k elektrické síti Venkovní…

A obraz této kamery jde sledovat pouze v aplikaci a nebo také na PC - windows

Tp-Link asi žádný program pro PC nenabízí. Mám kameru Tapo C 501GW a chtěl jsem také sledovat obraz na PC a přitom mít možnosti nastavení, jaké nabízí aplikace Tapo do mobilu. Jediná možnost na kterou jsem přišel, je Android emulátor. Zvolil jsem BlueStacks. Je to emulátor zaměřený na hráče (to je asi většina) plný reklam na hry, ty se dají ale v nastavení trochu omezit. BlueStacks umí na ploše Windows vytvořit zástupce aplikace do něj nainstalované a když se spustí přes něj, tak ani reklamy neobtěžují. Je s tím trochu víc práce, ale funguje to. Pro kameru jsem založil samostatný účet, do Androidu v BlueStacks nainstaloval aplikaci Tapo a obraz z kamery mohou sledovat na PC.

Bych řekl že určitě nepůjde v PC. Tyto solární kamery (i od TP Link) kvůli spotřebě energie většinu času “spí” a aktivují se až když PIR čidlo něco zaznamená.
Proto také nemají např. ONVIF protokol přes který se připojují NVR,PC apod.

Možná bude stream dostupný při připojení trvalého napájení,ale toť otázka .. Ale to je pak zbytečné pořizovat solární kameru když mají to samé bez soláru.
Ale i kdyby tam stream byl, tak asi bude jen z jednoho objektivu, tak jak je to u jiných dvouobjektivových Tapo kamer.