Brutální elektrokoloběžka LAMAX zlevnila o 19 tisíc! Akce je to skvělá, háček je jinde

Originál článek publikovaný na: Brutální elektrokoloběžka LAMAX zlevnila o 19 tisíc! Akce je to skvělá, háček je jinde

Reklama LAMAX eTank SA70 je výkonná terénní elektrokoloběžka se dvěma 800W motory, dojezdem až 70 km a odpružením obou kol S kódem ALZADNY50 stojí 19 445 Kč místo běžných 38 890 Kč (v červnové akci vycházela na 25 279 Kč) Nabídne nosnost 150 kg, trojitý brzdný systém, rekuperaci energie a zamykání přes 3místný PIN Špičková…

Stačí mít řidičák a povinné ručení . Pak legálně v ČR můžete na té koloběžce kamkoliv !!!

Ahoj, díky za komentář. V prvé řadě určitě uvedu, že nejsem právník, takže se mohu mýlit, ale myslím, že tady se míchají dvě různé věci. Povinné ručení a řidičák řeší povinnosti provozovatele a řidiče, ale samy o sobě ještě neznamenají, že je konkrétní koloběžka schválená pro provoz na pozemních komunikacích.

Ministerstvo dopravy uvádí, že pokud vozidlo překročí parametry jízdního kola/koloběžky – mimo jiné má v některém jízdním režimu výkon motoru nad 1 kW – spadá už do režimu, kde se řeší schválení technické způsobilosti. U kategorie L pak i registrace, u kategorie Z schválení technické způsobilosti bez registrace. Ministerstvo to popisuje tady.

SA70 má 2× 800 W, tedy 1 600 W. Takže samotné „mám řidičák a povinné ručení“ podle mě nestačí – rozhodující by bylo, jestli má tahle konkrétní SA70 odpovídající schválení technické způsobilosti pro provoz na pozemních komunikacích.

Budu ale určitě rád, když mě odkážeš někam, odkud si problematiku budu moct lépe nastudovat, mýlím-li se. Díky!