Apple představil iOS 27 a s ním i zcela novou AI! V Česku si na ní ale můžeme nechat zajít chuť

Originál článek publikovaný na: Apple představil iOS 27 a s ním i zcela novou AI! V Česku si na ní ale můžeme nechat zajít chuť

Reklama Apple na WWDC 2026 představil iOS 27 a zcela přepracovanou Siri — tu samou, kterou slíbil už před dvěma lety Nový asistent stojí částečně na Google Gemini a do EU ani Číny zatím nedorazí Nejvýkonnější AI běžící přímo v telefonu vyžaduje iPhone 17 Pro nebo iPhone Air — základní sedmnáctka vypadla Vývojářská konference Applu…

Je smutné jak tyto velké společnosti, Google nevyjímaje, ohledně AI zaspali.

Dnes jsem si třeba pomocí Google Pixelu a Gemini chtěl nadiktovat poznámku do Google Task.

• prvně Google Gemini tvrdila že poznámku vytvořila, ale já ji nikde nenašel
  • a nemohla ji najít ani ona
  • nakonec ji přidala znovu a už bylo vše OK

Takže jedna věc je co ty AI dneska umí, což je kotel a druhá jak to můžeme využívat ve svých telefonech v reálním životě a jak moc se na to můžeme spolehnout. A zatím nemůžeme a to ani neotevírám případy, kdy v USA mají a v EU ne :cry: .

Za mě by se tihle giganti už měli vzbudit, nebo s klidným svědomím přejdu na ChatGPT telefon, nebo něco od Anthropicu. Pokud je tedy nepředběhne Xiaomi, kteří AI taky solidně dotahují a telefony už mají.