Android verze Google Chrome bude podporovat rozšíření! Má to ale háček

Originál článek publikovaný na: Android verze Google Chrome bude podporovat rozšíření! Má to ale háček...

Google testuje novou verzi Chromu pro Android s podporou rozšíření Nová verze je primárně určena pro Chromebooky Oficiální podpora rozšíření pro mobily zatím není v plánu Chrome pro Android je bezpochyby nejpoužívanějším mobilním prohlížečem. Je předinstalovaný na většině androidích zařízení, je rychlý, snadno se používá a nabízí spoustu funkcí. Jedna velká věc mu ale vždycky…

A co takové rozšíření přinese reálně? K čemu bude dobré?

Jiří, myslíš tu otázku vážně? Ty nepoužíváš v prohlížeči žádná rozšíření? Já jich mám nainstalovaných asi 15 a bez některých si raději nepředstavuju, že bych měl fungovat.

A jejda. Tak teď opravdu nevím. Tak já celkově Google použiju jen párkrát týdně a to když něco hledám. Obvykle nějaký pojem nebo kulturní program či otvírací dobu. Rozšíření je třeba hlasové zadávání nebo Lens? To nepoužívám.

Rozšíření je třeba blokovač reklam :smiley:

Už jsem si to googlil. Chápu. Ale tím, že na Google jdu párkrát týdně, tak reklamy neřeším. :slight_smile:

Nápovědu jste dostal trkat vás nebudu :smiley:

To není o tom, že jdeš na Google, ale že používáš prohlížeč. Třeba když jsem na nějakém e-shopu, zobrazuje se mně u produktů graf vývoje ceny za poslední dobu a hned vidím, jestli je sleva pravdu sleva, to zajistí právě rozšíření Hlídač eshopů. Nebo mám rozšíření, které když přijdu na stránku s nabídnou menu v restauraci, kam v práci chodíme, samo odscrolluje tak, abych už já nemusel. Nebo si můžu pomocí rozšíření zajistit, že se přepínání tabů pomocí ctrl-tab chová, jak chci já a ne, jak to vymyslel Google (tzn. střídají se mně poslední dva taby a ne, že to jde postupně dál a dál). Jiné rozšíření mění výchozí stránku na hezký seznam záložek. A mohl bych pokračovat.
Ano, bez většiny z nich by se dalo žít, ale proč?

Ok. Díky za vysvětlení.