Originál článek publikovaný na: Konečně! Android 16 dokonale zabezpečí váš telefon v případě krádeže
Reklama Krádež telefonu je nepříjemná, ale dobré zabezpečení může omezit důsledky Google zavedl automatickou detekci krádeže, kdy se telefon sám uzamkne V systému Android 16 zavádí další posílení ochrany pomocí bezpečného uzamčení V okamžiku, kdy vám někdo ukradne telefon, nastoupí mnoho starostí. Jednou z nich je snaha jej lokalizovat a získat zpátky. To ale nemusí…
Ohledně PINu bych ocenil úplně jednoduchou funkci a to, kdyby číslice na zadávání se nezobrazovaly stále stejně, ale rozházeně. Bylo by těžší to odpozorovat někým cizím.
To mají některé bankovní aplikace, tuším že Revolut. Výsledkem u mě je, že PIN zadávám mnohem pomaleji a snadněji se tak odpozoruje
Ještě mě napadnul měnící se PIN. Třeba na způsob datum + volitelná konstanta (každý den tak bude PIN jiný) nebo čas + volitelná konstanta (tam bude kód se měnit každou minutu). Samozřejmě případný útočník neví, zda se tento typ vůbec používá.
Podívej se na jakékoliv fórum, kolik je tam dotazů typu “zapomněl jsem PIN”. Přes tohle bych měl problém se dostat i já ve střízlivém stavu Navíc pokud by byl známý algoritmus, tak by to šlo také odvodit.
Někde jsem četl, že PIN na bankovních kartách je čtyřmístný, protože manželka chlapa, který to vyvíjel, prohlásila, že 6 číslic si už nezapamatuje. Holt bezpečnost a pohodlí jsou proti sobě.
Když svůj vlastní měnící se algoritmus nikomu neprozradím, tak na něj nikdo nepřijde. Mně by to bavilo. Však by to nebylo povinné. Jen jedna z mnoha možností.
Tohle má GrapheneOS včetně vypnutí animací a možná i jiné custom ROM.
“PIN Number Entry with Displayed Digit Randomization” - měla to jedna přepravní společnost a nasadili to někdy v listopadu. Pro velký úspěch do nevydrželo ani do vánoc