Originál článek publikovaný na: Powerbanky za pár let vymřou, míní šéf Ankeru
Reklama Zakladatel a šéf Ankeru Steven Yang prohlásil, že powerbanky můžou za pár let úplně vymřít Přirovnal je k MP3 přehrávačům nebo CD – tedy elektronice, která časem zmizela z trhu Žádný technický důvod ale nepřidal, opírá se jen o krátkou životnost spotřební elektroniky Skoro každý má dnes doma aspoň jednu powerbanku, a často i…
Spotřební elektronika má takovou životnost, jak dlouho bude potřebná. Takže klidně i 100 let (např žárovky, pračky, ledničky). Takže powerbanky zmizí, až budou nahrazeny novější technologií. Dřív ne.
Já osobně používám 100W powerbanku na krátké dobití notebooku když jsem dál od zásuvky. Na mobil většinou jen když jede jako hot-spot . Mám i nejnovější Epico EM55 semi-solid Qi2 5000 mAh powerbanku
ale reálně je telefon s ní strašně tlustý a těžký
SiC baterie přímo uvnitř telefonu a rychlonabíjení by určitě byly lepší řešení
Vidím ale problém v tom že když je telefon pod zátěží - Android Auto, hot-spot. běžící hra ( ne nutně vše najednou :D:D:D ) tak bezdrátové nabíjení nedokáže ani držet baterii .. a i drátové je silně zpomaleno aby negenerovalo zbytečné odpadní teplo.
To je nesmysl. Baterie opravdu nic nenahradilo sto let. Srovnání s MP3 je úplně mimo…
Je to nesmysl. Powerbanku nelze srovnávat s Mp3! Zdroj energie se bude potřebovat pořád, a baterie jsou tu už hodně dlouho.Jen jsou lepší a lepší! Solární nabíjení mám také, celkem funguje…ale? Není sluníčko, není lásky! Ti kteří si PB kupovali kdysi, když byly ‚módní hit‘, mají dnes možnost telefonů(i levných)s velkými bateriemi.Jenže, když pojmete život poněkud dobrodružněji zjistíte že se musíte jistit! Myslím že tu PB baterie budou věčně, když z ní dobijete třeba i mlýnek na kávu pod širákem! Dobré dobíjení přeji. NB